U bent hier

MultiMedia

amaroK

amaroK is een afspeel applicatie voor muziek/geluidsbestanden zoals MP3. Het ontwikkelteam probeert een zo clean mogelijke interface neer te zetten, in doorontwikkeling op oa XMMS, waarbij een aantal elementaire en grappige functies gecombineerd worden.
Sinds versie 1.2 beschikt amaroK over een, mijns inziens essentieel onderdeel, equalizer en werd het eens tijd deze uit te proberen.
Na ongeveer 5 minuten stoeien om zo'n 1000 mp3's toe te voegen aan de playlist (die oa als plat tekstbestand of in een MySQL database kan worden opgeslagen), de player eens aangezet.
En dat werkt wonderbaarlijk goed, zeker aangezien deze applicatie vele malen beter met KDE is geintegreerd dan XMMS of Beep Media Player, er is een icoon in de systray waarvoor diverse functies bestaan. Het icoon "loopt vol" terwijl een nummer afspeelt om grafisch te tonen hoever men is, er is een play icoontje dat knippert tijdens het afspelen, bij een mouseover wordt de ID3 tag en speeltijden getoont en met een rightclick kan het afspelen gestart, stopt, pauzeerd worden en kunnen tracks geskipt worden.
Een erg grappige functie is het inline weergeven van (indien beschikbaar) songteksten, deze worden vanaf het internet uit een database geimporteerd en als niet direct de juiste gevonden wordt, worden een aantal alternatieven geshowd.
Uiteraard kunnen, geheel in de open source gedachte ook eigen songteksten of transcripties worden geupload.
Al met al een zeer zekere aanrader, deze applicatie heeft bij mij een prominente plaats op de desktop veroverd!

Undefined