U bent hier

Drupal Modules

Zoals inmiddels, na het doorbladeren van enkele postings op deze site, duidelijk zou moeten kunnen zijn, er wordt gebruik gemaakt van het Open Source content management systeem Drupal.
Drupal is een bijzonder flexibel systeem wat effectief gezien ingezet kan worden van persoonlijke weblogsites tot enterprise grade intra-, internetbeheer.

Een van de bijzonder aangename aspecten aan Drupal is de mogelijkheid de standaard functionaliteit uit te breiden met zogenaamde modules, een interessante bron van modules is de Drupal.org module repository.

Één kleine waarschuwing lijkt echter wel op zijn plaats, modules kunnen erg grappige functionaliteitsuitbreidingen betekenen, het is desalniettemin verstandig te noemen toch enige terughoudendheid te betrachten bij het implementeren ervan.
Modules kunnen namelijk onbedoeld een flinke performancepenalty betekenen wanneer deze zeer diep ingrijpen (of er simpelweg te veel gebruikt worden), ook verstandig lijkt het om vooral eerst te bepalen wat de benodigde functionaliteit is en dan pas een selectief kader te bepalen voor het zoeken naar modules.
Een grote hoeveelheid geinstalleerde modules kunnen namelijk ook nog de nodige hoofdbrekends opleveren bij een eventuele upgrade van de site.
Drupal zorgt in principe zelf voor uitstekende upgradescripts voor de basismodules, maar 3rd party modules willen hier nog wel eens wat slordiger mee omspringen en dan kan toch nog enig handmatig codeerwerk benodigd zijn.

Check vooraf danook vooral de release historie (is het project nog actief) en ook de bijgeleverde scripts (zeer belangrijk voor upgrades), daarmee kan een hoop irritatie achteraf voorkomen worden.

 

Undefined