U bent hier

Forum/Communicatiesoftware

PunBBPunBB is een in PHP geschreven internetforum, het biedt functionaliteit voor het opzetten van een aantal onderwerpen (of fora) waaronder berichten in zogenaamde threads gepost kunnen worden.
Er is een uitgebreide beheersinterface met instellingen van oa weergave (CSS gebaseerd), gebruikerpermissies, woord-filtering (censoring) alsmede functionaliteiten voor het kunnen "bannen" van sommige gebruikers na bijv misbruik van het forum of wanneer er een scriptaanval wordt uitgevoerd (linkspam).
Het pakket is zeer "licht" in vergelijking tot andere populaire forumsoftware en werkt oa daardoor zeer snel met vrijwel iedere browser.

Het PunBB Forum online:
PunBB.org Forums

freshmeat.net: Project details for PunBB

Er is een style generator voor PunBB (geschreven in JavaScript) beschikbaar, de hiermee gecre�erde style sheets kunnen gebruikt worden in de eigen installatie:
Spinkbb

ARSC (A Really Simple Chat Client)ARSC (A Really Simple Chat Client) is een (wederom) in PHP geschreven applicatie waarmee in een IRC achtige omgeving via een webserver een chatkanaal kan worden opgezet.
De software heeft een aantal mogelijkheden voor het aanbieden van de chatinterface, van text-based (volgens de website van het project zelfs te gebruiken door een braille-reader) tot een grafische html interface, de verversing van de informatie kan ook middels een aantal methoden worden aangeroepen, oa door een PHP lus of simpelweg met een HTML META Refresh.
Er kunnen een aantal verschillende kanalen opgezet worden om een chatkanaal enigszins geordend te houden.

Een demo van ARSC:
ARSC Really Simple Chat

freshmeat.net: Project details for ARSC Really Simple Chat

 

Undefined