U bent hier

Webbased software

Aangezien softwareprojectensites als Freshmeat of SourceForge duizenden Open Source projecten aanbieden, in vrijwel iedere denkbare categorie, leek het zinvol hiervan een kleine selectie van bruikbare applicaties te beschrijven.
De hier genoemde applicaties (en hun projecten) voldoen aan een aantal eisen op het gebied van continuiteit (regelmatige updates), ondersteuning (actieve community), toepasbaarheid en gebruikersvriendelijkheid.
Een andere voorwaarde is dat de pakketten voorzien zijn van een adequate installatiemethode (en documentatie), maar ook geintegreerd kunnen worden met bestaande content of applicaties.
Ook moet het niet noodzakelijk zijn een grote programmeertechnische kennis te bezitten om met deze applicaties te kunnen werken.
Web-based software heeft als belangrijke kenmerk dat het in principe (client)platformonafhankelijk ingezet kan worden. Het is soms noodzakelijk de onderliggende serverarchitectuur aan te passen, maar voor de gebruiker is het onbelangrijk van welke browser deze gebruik maakt.
Hierdoor kan web-based software een grote rol spelen bij het integreren van open source software binnen een bestaande werk(client) omgeving.

Web-based software kan bij uitstek ingezet worden in gebieden als projectmanagement, communicatie (forums, email- en agendabeheer), tijdregistratie en contentbeheer.
Vooral op deze terreinen is het nuttig als gebruikers vanaf verschillende locaties toegang hebben tot de applicaties.

Undefined