U bent hier

Oude jongens, krentenbrood?

Een van de kenmerken van Open Source die buitengewoon verwarrend kan werken voor de gemiddelde computergebruiker is dat veel FOSS geschreven/beheerd en ondersteund wordt door vrijwilligers.
Deze vrijwilligers vari�ren van gebruikers van de software die een uitbreiding van de functionaliteit wensen, tot enthousiastelingen die hun ziel en zaligheid inleggen voor de ondersteuning van Open Source software.Juist door deze vrijwilligersfactor is ondersteuning vaak uitstekend, zei het niet op de gebruikelijke manieren, er is feitelijk voor iedere mainstream applicatie een uitgebreide community, die zichzelf tot doel heeft gesteld zoveel mogelijk gebruikers te laten genieten van de door hen ondersteunde software.
De belangrijkste kanalen voor het verkrijgen van ondersteuning bij Open Source projecten is vaak via een zogenaamd forum.
Een forum is een website waar, door of de aangemelde leden of anoniem, een bericht geplaatst kan worden.

De laatste 2 � 3 jaar is commerci�le ondersteuning sterk in opkomst en bieden tegenwoordig bedrijven als HP, IBM, Novell, Intel, AMD, Sun uitgebreide ondersteuning voor de door hen beheerde Open Source producten, deze vari�rend van drivers tot volledige Integrated Development Environments of kantoor applicaties (zoals OpenOffice.org).

Het veelgehoord (in mijn optiek laatste) argument tegen OpenSource “er is geen ondersteuning” is hiermee van tafel geveegd en er kan gestart worden met het behalen van werelddominantie.
Of wacht, dat was juist niet de bedoeling! :-)

Undefined