U bent hier

Seamonkey

De Mozilla suite heeft in zijn bestaan een marktaandeel weten te bereiken van zo'n gemiddelde 5%.
Dit klinkt zeer bescheiden, maar voldeed, vooral dankzij de platform onafhankelijke inzet mogelijkheden, wel een basis behoefte voor platforms als Linux voor de ontwikkeling van een bruikbare desktop omgeving.Omstreeks het jaar 2003 werd geconstateerd dat de Mozilla Suite in zijn geheel een vrij log en complex geheel was geworden en werd besloten de verschillende functionaliteiten (webbrowser, emailclient en webeditor) in verschillende losse projecten onder te brengen.
Dit heeft geleidt tot de ontwikkeling van programma technische hoogstandjes als Firefox, Thunderbird, NVU en Sunbird, waarvan onderstaand meer informatie beschikbaar is.

Rond mei 2005 beschikte de Firefox webbrowser inmiddels over een marktaandeel van rond de 10 � 15%, dit is binnen 2 jaar tijd bereikt vooral ten koste van het marktaandeel van Microsoft Internet Explorer, er lijkt dus weer een nieuwe strijd te zijn losgebarsten in browserland!

Sinds maart 2005 is de oude, vertrouwde, Mozilla browser omgedoopt tot SeaMonkey.
De focus van de Mozilla Foundation verschoof daarmee voornamelijk naar de ontwikkeling van de Firefox en Thunderbird applicaties.

De SeaMonkey codebase wordt momenteel beheerd door een collectief van opensource ontwikkelaars, deze wordt ook nauwgezet gesynchroniseerd met nieuwe ontwikkelingen in FF en TB en vice-versa.

Hoezeer de auteur ook gecharmeerd is van het koesteren van langlopende tradities, de toegevoegde waarde van SeaMonkey tov Firefox moet vooral gezocht worden in de hoek van de verstokte developergadgets, er zijn nog een flink aantal ontwikkelingsplugins voor Mozilla beschikbaar waar FF niets van moet hebben.

Met andere woorden, in gevallen van nostalgische weemoed kan deze browser uitkomst bieden, in alle overige gevallen, gebruik toch gewoon Firefox....

Undefined