U bent hier

Firefox

Firefox is de stand-alone webbrowser van het Mozilla project en wordt op dagelijkse basis gebruikt door de auteur bij het afstruinen van de diverse uithoeken van het wereld wijde web.
Het project is een doorontwikkeling van de splitsing van de oorspronkelijke Mozilla suite in losse applicaties voor de verschillende functionaliteit.
De "motor" van de browser (de engine) wordt gevormd door de Gecko HTML rendering engine, deze wordt oa hergebruikt in de andere applicaties van het project, deze engine vormt een compacte en standaards geori�nteerde basis die, evenals de applicaties zelf, op verschillende platforms bruikbaar is.Het is het streven van het project om de browserinterface zo clean mogelijk te houden waardoor de applicatie zeer intu�tief en gebruikersvriendelijk is te noemen.
Er zijn, vooral ten opzichte van Internet Explorer, een aantal zeer bruikbare functies toegevoegd tbv websurfen, het belangrijkste voorbeeld hiervan is de introductie van het zogenaamde "Tabbed browsen", waarbij binnen ��n browservenster meerdere websites tegelijkertijd geopend kunnen zijn.
Dit heeft een belangrijk prestatie voordeel ten opzichte van het moeten starten van meerdere browservensters maar ook komt het de overzichtelijkheid zeer ten goede.
Een andere functie is de integratie van RSS feeds, dit zijn samenvattingen van de headlines van bijv nieuwssites en weblogs, deze kunnen nu standaard via de bookmarks (favorieten) weergegeven worden, hiermee kan zeer snel en eenvoudig gecheckt worden of er op een website nieuwe artikelen of andere updates zijn verschenen.

Een ander aspect in het voordeel van Firefox is het oogpunt van beveiliging, Firefox is niet gevoelig voor ActiveX geori�nteerde virii en spyware.
Ook zijn er diverse functies beschikbaar om het uitvoeren of weergeven van scripts, afbeeldingen en multimedia te controleren.

Er kan, voor het weergeven van multimedia bestanden, gebruik gemaakt worden van diverse plugins voor mediaplayers, oa Windows Media Player (voor Linux bijv mplayer of xine), RealPlayer (Windows en Linux), Quicktime (voor Linux bijv wederom mplayer of xine).
Ook zijn er plugins beschikbaar voor het weergeven van Shockwave Flash bestanden en Java applets.

Undefined