U bent hier

Software projectensites

Op het internet zijn een aantal websites beschikbaar waar overzichten worden bijgehouden van allerhande open source softwareprojecten. Deze sites bieden vaak een nieuwsoverzicht of een link naar te downloaden bestanden.
Ook kan een gebruiker op deze sites zich aanmelden voor het ontvangen van een emailnotificatie wanneer een nieuwe versie van de applicatie wordt vrijgegeven.De sites bieden diverse zoekfuncties om door de projecten te "bladeren", vaak is een vrije woorden zoekfunctie aanwezig, maar ook is de software vaak gecategoriseerd naar gebruikersfunctionaliteit en/of stabiliteits (volwassenheids) niveau.

Het verdient aanbeveling van deze, door deze sites geboden, selectiefuncties gebruik te maken bij de selectie van een nieuw softwarepakket. Er zijn namelijk, behalve projectnieuws, ook vaak gebruikersreacties te vinden en deze geven vaak een interessant inzicht in de ontwikkeling en/of ondersteuning van de pakketten.
Ook bieden de sites aan hun projecten functionaliteit voor het beheren van gebruikersrequests om nieuwe functionaliteit of voor de afhandeling van bugs.

Enkele van de grootste projectensites voor Open Source software zijn:
Freshmeat.net
SourceForge.net

Undefined