U bent hier

Websites, de basis

Evolutie van websites

Er bestond een tijd dat op het web grofweg twee niveaus van websites bestonden:

  • zeer professionele bedrijfs-, of overheidssites, die met veel gevoel voor stijl (of een overdadig gebrek aan gevoel voor stijl) en grafische kenmerken zo gelikt mogelijk moesten zijn.
  • zeer goedbedoelde maar tevens zeer amateuristische eigen brouwsels.

Diverse software bedrijven doken vervolgens op die 2e categorie met allerlei schitterende pakketten als Dreamweaver en Aptana om ook de thuiswerker/gebruiker de mogelijkheid tot (grafisch) complexer, en vooral consistenter, websites te bieden.

De websites die men met deze tools bouwde waren echter vooral erg statisch en leverden bij intensief beheer vooral veel hoofdpijn en RSI klachten op.

Vandaar de derde fase, die van kant-, en klare websitesystemen (al dan niet gehost), voorbeelden hiervan zijn Blogger, Drupal en Wordpress.

En eigenlijk is die derde fase nogsteeds in volle kracht aan het doorontwikkelen.

Tot zover even deze korte opsomming van de (relatief korte) geschiedenis van hoe de mensheid zijn eerste tekstuele stapjes op het wereld wijde web uitprobeerde.

Een aspect is echter in al die fases constant gebleven: de bezoeker is op zoek naar voor hem/haar relevante informatie en moet op zijn/haar wenken bediend worden of hij/zij is in no-time vertrokken!

Undefined