U bent hier

Alert Online 2013

Vrijdag 1 november

Locatie

4MKB Center – Bredewater 16 – Zoetermeer

Aanvang: 9.30u

Einde: 17.30u

Vrije toegang na aanmelding.

Aanmelden voor de workshops

Keynote door Georg Greve

Mede-oprichter en voorzitter van de Free Software Foundation Europe Georg Greve zal vrijdag 1 nov het openingswoord verzorgen!

Wees Alert Online 2013: samen slim investeren in een veilig digitaal Nederland

Nederland behoort bij de landen met de meeste internetaansluitingen en de meeste internetbankierende mensen. We zijn altijd en overal online. Dat geeft Nederland een voorsprong en biedt kansen voor innovatie en economische groei. Maar het betekent ook dat iedereen zich bewust moet zijn van gevaren en risico’s. Met een muisklik kun je onbedoeld een heel netwerk besmetten of liggen al je privé- of klantgegevens op straat. Dit vraagt dat iedereen bewuste keuzes moet maken bij het gebruik, de aanschaf en het onderhoud van ICT , thuis en op het werk. Zo draagt iedereen bij aan een veilig digitaal Nederland waarin we zorgeloos kunnen profiteren van de kansen die ICT biedt. Kernboodschap Smart Security: samen slim investeren om van Nederland de meest open en veilige online samenleving te maken.

Bij in privacy en security in een dag

Het gebruik van clouddiensten en social media is voor menig persoon en bedrijf een zeer normaal onderdeel van het dagelijks computergebruik. Veel diensten worden als hosted oplossingen via het internet aangeboden, en vaak is de inschrijving voor een dergelijke dienst binnen enkele minuten geregeld. Deze diensten bieden veel beheers-, en gebruiksgemak en verdienen daarom zeker een plaats binnen de hedendaagse bedrijfsvoeringsystemen. Toch verdienen ook deze diensten zeker een kritische blik, immers, vaak worden deze systemen ogenschijnlijk gratis aangeboden aan eindgebruikers, maar waarin zit dan het verdienmodel voor de aanbieder?

In deze workshopserie dagen drie internationaal opererende experts op het gebied van internetapplicaties, procesoptimalisatie en beveiliging u uit om eens wat dieper stil te staan bij de achtergronden van het hedendaagse internet. Daarnaast informeren zij u over alternatieve, open-source, systemen waarbij het concept winstoogmerk een aanzienlijk stuk transparanter blijkt.

Undefined